Search for keyword

 

Feng Shui Netherlands

Harmonie bij jezelf aanbrengen - Eerste Nederlandse Feng Shuiwinkel in Bussum geopend

Bussum – Roze en gouden ballonnen met hartenwensen gingen vorige week dinsdag de lucht in. “Mogen de hemelse goden en de hemelse draak de berichten ontvangen”, riep Lynn Gerkens-Lim uit op de opening van Little Green Dragon, haar Feng Shuiwinkel op het Stationsplein in Bussum. “Feng Shui is een andere wereld dan jullie nuchtere Nederlanders gewend zijn. Maar het kan een leven aangenamer maken en je kan er goed rijk van worden. Kijk maar naar mij”, grapt Gerkens-Lim.

door Dikla Zeidler

 
“Het is geen geloof, maar een “way of life’”, aldus Gerkens-lim die al twaalf jaar met de leer van Feng Shui bezig is. “Het is niet kitsch of kunst, het is gewoon een manier om harmonie in je omgeving en bij jezelf aan te brengen. De Chinezen leven al vijfduizend jaar volgens deze methode.”

In de Little Green Dragon worden allerlei producten verkocht die symbol staan voor bijvoorbeeld rijkdom, voorspoed, geluk en liefde. De basisregels van Feng Shui gelden als leidraad voor de inrichting van het huis. Geinteresseerden kunnen in de winkel ook terecht voor advies en voor workshops over de leer. Deze workshops zijn in verschillende categorieen ingedeeld. Zo kunnen tuinmannen die volgens Feng Shui een tuin willen leren inrichten een professioneel pakket aanvragen, maar is er ook een kortere cursus voor beginners.

Kaarsen

“In het zuiden, dat voor warmte en vuur staat, is het goed om kaarsen neer te zetten. Zo zijn er allerlei symbolen en is iedere hoek in het huis weer bestemd voor iets anders. Deze bestemming geldt niet alleen voor het huis, ook voor een mensenleven.”
“Als je geboren wordt, is je leven in feite al bepaald. Het boek van geboorte tot dood is al geschreven.”

Feng betekent lucht, Shui is water. Deze elementen zijn volgens de Chinese wetenschap noodzakelijk om te blijven bestaan. Verder geldt:noord is water, zuid is vuur, oost is hout, west is metaal, met aarde als het vijfde element. Deze vijf elementen spelen volgens de Feng Shui-leer een cruciale rol om het leven aangenamer te maken en in harmonie te leven. “Als deze cyclus niet compleet is, ontstaan problemen. Een voorbeeld hiervan is de luchtverontreiniging die is ontstaan omdat mensen nemen en te weinig teruggeven. Als je een boom omzaagt, moet je er weer een terugplanten”, vertelt Gerkens-Lim. Haar levensmotto is danook: ‘Als je zelf goed doet, zul je ook goed ontmoeten.’

Gerkens-Lim kwam zelf in aanraking met Feng Shui toen ze vertraging had op een vliegreis. “Ik moest wachten en zag daar een boek over harmonie van Lillian Too. Zij heeft veel boeken over Feng Shui geschrevenen is eigenaresse van de winkelketen World of Feng Shui.”
Sinds de opening van de eerste winkel in Kuala Lumpur (Maleisie) in januari 2001, zijn er al 26 andere officiele vestigingen.

“Mijn winkel is de eerste World of Feng Shui winkel in Nederland”, zegt Gerkens-Lim vol trots.
Zes jaar geleden ontdekte Gerkens-Lim de leer opnieuw. “Ik kreeg toen een tumor in mijn blaas en had heel veel pijn. Ik raakte in een dip, was echt een wrak en had geen zin meer om te leven.”

“Toen kreeg ik van een vriendin het boekje ‘Little Things of Feng Shui’ en dat sprak me heel erg aan. Het leert je omgaan met pijn, een hogere pijngrens op te bouwen. Zo hed ik mezelf teruggevonden en ben mijn omgeving opnieuw gaan inrichten.” Voor meer informatie www.littlegreendragon.nl of www.wofs.com.